Kérjük a 21. Század Kiadót, hogy vonják vissza a férfiak elleni gyűlöletre uszító könyvet!

Valódi Egyenlőségért Civil Társaság és a Modern Férfipolitikáért Mozgalom az alábbi nyílt levéllel fordul a 21. Század Kiadóhoz, melyben azt kérjük, hogy a kiadó vonja vissza a következő napokban megjelenő, férfiakra elleni gyűlöletre uszító „Én például utálom a férfiakat” című könyvét.

Tisztelt 21. Század Kiadó!

Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az önök kiadásában megjelenik Pauline Harmange „Én például utálom a férfiakat” című könyve. Már a könyv címe is gyűlöletkeltő a férfiakkal szemben, azonban a leírás ennél is tovább megy: elhangzik még az a kérdés is, hogy "Miért kell utálni a férfiakat?".

Ilyen módon megnyilvánulni bármely társadalmi csoporttal szemben elfogadhatatlan, de különösen kártékony az, hogy a szerző ezt egy olyan társadalmi csoporttal szemben teszi, amely már most is négyszeresen felülreprezentált az öngyilkosságot elkövetők között, amely gyakrabban válik fizikai erőszak és gyilkosság áldozatává, amely rosszabb egészséggel és életesélyekkel rendelkezik és amely az oktatási rendszer minden szintjén hátrányban van. Ennek a könyvnek a terjesztése erősíti a férfiakkal szembeni negatív előítéleteket, ellenérzéseket, gyűlöletet, diszkriminációt, valamint a férfiakat érintő társadalmi problémák iránti szociális érzéketlenséget.

Azt gondoljuk, hogy a társadalom minden szereplőjétől elvárható, hogy morálisan elutasítsa ezt és minden lehetséges eszközzel fellépjen az ilyen gyűlöletkeltő ideológiák terjedésével szemben. Többek között egy könyvkiadótól is, hogy legyen annyi jóérzése, hogy férfiellenes címmel, férfiak ellen uszító leírással ne adjon ki soha semmilyen könyvet. Erre való tekintettel szeretnénk kérni, hogy vonják vissza ezt a könyvet, szüntessék meg terjesztését és kérjenek bocsánatot a férfiaktól.

Modern Férfipolitikáért Mozgalom
Valódi Egyenlőségért Civil Társaság

utalom_a_ferfiakat_cover.png